Nyhet

Besökare besvikna: "Manchesters egen Fyre Festival"

En rad stora artister är bokade till arenan som har haft en kaosartad start.

Co-op Live är byggd som den största inomhusarenan i hela Storbritannien och komikern Peter Kay var tänkt att inviga arenan den 23 och 24 april i år. Men datumen flyttades fram till den 29 och 30 april på grund av att tester visat på brister i det elektriska systemet. Rockbandet The Black Keys som skulle spela i arenan den 27 april fick även de flyttas fram till den 15 maj och Peter Kay fick flytta sitt gig ytterligare en gång.

Igår onsdag nådde besvikelsen någon slags topp för många. Sångaren A Boogie Wit Da Hoodie, skulle spela under kvällen men spelningen ställdes in med tio minuter kvar till start. Arrangörerna skyllde på tekniska problem, en ursäkt som besökare hade svårt att smälta enligt NME.

"Det är så dåligt, om man ska avbryta, avbryt i förväg, så att vi slipper spendera pengar på att komma hit", säger ett fan. En annan kallar det för "Manchesters egen Fyre Festival".


Förra veckan bekräftades det att Gary Roden, VD för Co-op Live, avgår till följd av den problematik som förekommit kring arenan. Han har också fått motta kritik för sitt uttalande om att mindre arenor ofta brister i kvalité, detta under samma vecka som hans egen arena hade fått flytta fram datum på grund av logistiska problem.

LÄS OCKSÅ: Efter fängelsestraffet – skandalfestivalen tillbaka

ANNONCE