LÅTPREMIÄR: Donika Nimani – Tvivlar

LÅTPREMIÄR: Donika Nimani – Tvivlar

För Donika Nimani tog den musikaliska resan form i Norrköping, där hon också är uppväxt. Via Singer-songwriterlinjen på Kulturama i Stockholm och genom ett samarbete med producentteamet VCK Music Group har hon nu utvecklat sitt artisteri och resultatet kan höras på Tvivlar.
 
– Allt började med ett breakup helt ärligt, haha. Jag skrev låten för att ventilera och bearbeta mina känslor, säger Donika till GAFFA och fortsätter:
 
– Sen arrangerade jag upp den tillsammans med några polare och bestämde mig senare för att spela in den.
 
Låten spelades in tillsammans med Stevan Blagoiev, mixades hos VCK Music Group och släpps via Dazed Music.
 
Nån särskild inspiration som var viktig för just Tvivlar?
 
– Just breakupet var väl den största inspirationen. Ens första kärlek i allmänhet är väl en väldigt speciell grej och det kan också vara en svår situation att hantera när det väl tar slut liksom. Det var det för mig i alla fall men jag fick ju något bra av det. En singel som jag är sjukt nöjd med och även tre till låtar som kommer på EP:n i vår.
 
Vad handlar den om?
 
Tvivlar handlar om mina blandade känslor som uppstod efter att ett långt förhållande tog slut, rent kortfattat. Känslor av minnen, osäkerhet, saknad och besvikelse som jag upplevde. Jag vill inte säga för mycket heller, vill att folk ska kunna tolka och känna själva vad låten handlar om. Men jag tror väldigt många kan känna igen sig i dessa känslor och känslan av att tro att man aldrig kommer bli kär igen.
 
LYSSNA IN DIG PÅ TVIVLAR – PREMIÄR HÄR:
 

Donika planerar att släppa en till singel snart och en EP senare i vår med två låtar till.
 
– Alla låtarna på EP:n är från olika "stadier" i mitt liv just efter breakupet och Tvivlar är från det första. Så alla låtar är av samma tema kan man säga. Jag hoppas verkligen att folk kommer gilla det jag gör och att detta ger mig en liten kickstart, så jag kan få fortsätta med min musik! Det skulle ju vara drömmen!
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA