LÅTPREMIÄR: Tkačuk inspireras av samtidens mest intressanta hiphop

LÅTPREMIÄR: Tkačuk inspireras av samtidens mest intressanta hiphop

Tkačuk är åter aktuell med en riktigt tung synthdänga inspirerad av samtidens mest intressanta hiphop. Lyssna in dig här och läs samtidigt vår intervju om Sudden Death Of A Wolf

Det hela började med att Tkačuk satt och jobbade med Julian Azars kommande skiva.

– Det var en intensiv period där han sov över hos mig i Rågsved nästan varje helg. En av dagarna gick segt och vi behövde rensa huvudena. Jag hade under en period lyssnat väldigt mycket på hiphop och tyckte att det fanns nått väldigt punkigt och rått i mycket av den ”nya” hiphoppen som jag ville fånga, så jag satte mej och filade på ett beat medan Patric skrev text. Vi var båda i ett tillstånd av frustration över musik och life. Vilket jag hoppas hörs, säger Tkačuk till GAFFA.

Hiphop blandades med med poppen som alltid pulserar i den här artistens hjärta. Han nämner namn som Madi Banja, Yung Lean, Yemi, Lorentz och G Easy.

Vad handlar låten om?

– Om känslan som infinner sig när något är på väg att ta slut, säger textförfattaren Julian Azar till GAFFA och fortsätter:

– Det är frustration som uppstår när du vet att oavsett hur mycket du försöker kompromissa och oavsett vad som kommer hända så finner du dig själv i en vagn som okontrollerat rullar mot stupet. Någonstans där framme är det kört, hur du än försöker besegra situationen med alla medel du har.

31 mars släpper Tkačuk sitt nya album. Det blir två versioner, en vinyl som innehåller åtta spår, då den redan var på tryck när denna låt skrevs, och en digital version som även innehåller Sudden Death Of A Wolf. Releasefesten för skivan sker 6 maj på Morfar Ginko i Stockholm.

– Efter det ska jag nog skriva en EP i samma anda som Sudden Death Of A Wolf. Var väldigt förtjust i råheten.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA