LÅTPREMIÄR: Sarajevski – Softlights feat Erika

LÅTPREMIÄR: Sarajevski – Softlights feat Erika

Idag släpper göteborgska Sarajevski, bestående av bröderna Bojan och Aleksandar Buntic, sin nya låt Softlights feat Erika. Two brothers making melancholic music out of Gothenburg.

– Jag och brorsan hade gjort musik tidigare, fast på varsitt håll i flera år, men alltid DJ:at tillsammans. Vi var varandras bollplank och inspiration. När han höll på med nån grej, så kunde han alltid telepatiskt förstå mina instruktioner över Facebook-chatten, och tvärtom, så på sätt och vis gjorde vi alltid musik tillsammans. För vad vi än gjorde färgades av dessa diskussioner. Texten till låten kom först efteråt, då jag hade en lite knasig tid i mitt kärleksliv, säger duon till GAFFA.

2015 var ett tufft år för bröderna, både mormor och farmor gick bort och de fick aldrig chansen att besöka begravningarna. Bröderna träffades och skapade musik tillsammans för första gången när de var nere i balkan senast. En av låtarna blev det instrumentella underlaget till den nya låten Softlights, en annan blev en begravningshymn de skrev för att hedra sin mormor och farmor. Det var en tung process för Sarajevski och något som sätter tydliga avtryck i musiken.

– Låten handlar om nattliv, rejv, klubbar, och hur lite det faktiskt kan trösta en. Om vägen till klubben, tomheten trots allt liv runt omkring, och framför allt, vägen hem. En ganska klassisk poplåt och heartbreak. Vi experimenterade väldigt mycket och lyssnade väldigt mycket på musik under den här tiden. Jag hade ett oändligt soundcloudflöde med inspiration från nya artister som Kid Simpl, Kid Antoine, Arca, och en massa bra grejer från cutting edge-producenter. Vi behövde syssla med melodier och glädje och lyckades till slut hitta den hypermelodiska stil vi sysslar med på Sarajevskiprojektet, fortsätter Sarajevski.

Sarajevski har nog material för en hel skiva, men kommer till en början koncentrera sig på att släppa singlar, remixer, och satsa på att producera åt andra artister.

Lyssna på Softlights feat. Erika här nedan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA