LÅTPREMIÄR: Luna Green – Lotus Interception

LÅTPREMIÄR: Luna Green – Lotus Interception

Luna Green är tillbaka med en ny singel! För GAFFA berättar hon om att hon över tid har dragits starkt till vissa typer av ljud och hur många små ljud kan interagera i världar.
 
– Det är en fascination jag har. Jag har ju jobbat med många fantastiska människor tidigare, men kände ändå att det enda som kommer leda till att jag gör den musik jag hör i mitt huvud nu är att lägga timvis med jobb på mig själv som producent, och då valde jag att våga gå den vägen, plugga ljudteknik och lägga mycket tid på att prodda, så det har varit två-tre år av utveckling.
 
Nu kan hon experimentera oberoende av någon, utan att förhålla sig till någon om hon inte väljer det.
 
– Det är en enorm frihet för mig, som lett mig hit.
 
Var hittade du inspiration till just det här spåret?
 
– Jag hittade mycket känslor i ljud som påminner mig om kyla. Jag har samlat inspelningar av olika texturer, som is, snö och ljud från insekter, blivit besatt av det. Så finns mindre ljudkonstnärer jag börjat lyssna mer på, Arca har verkligen inspirerat mig mycket och så har Sigur Ros, Karin Dreijer, Aphex Twin, Marilyn Monroe, Jenny Hval och massa andra inspirerat mig allmänt också.
 
Vad handlar Lotus Interception om?
 
– Lite om känslighet eller kanske sorg, att känna omättlig vilja att ge all sin kärlek och uppleva närhet eller direktkoppling, fast så tappar man kontakten med sig själv. Den är lite som ett limbo mellan himmelsk koppling och destruktivitet samtidigt. Jag tror många upplever det tillståndet, jag har mest försökt fånga lite av hur det känns för mig. 

Här framöver har Luna Green mer musik på gång.
 
– Det är så kul att släppa nu! För mig är det både en fortsättning som artist men också en sorts debut som producent, så jag är väldigt exalterad/nervös!, säger hon till GAFFA.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA