LÅTPREMIÄR: Ratmilk – Give Me That

LÅTPREMIÄR: Ratmilk – Give Me That

Göteborgsduon Ratmilk är aktuella med debutsingeln Give Me That som har premiär här på GAFFA. Vi har varit i kontakt med duon inför deras släpp. Lyssna på låten och kolla in vår Q&A.

Hur kickade processen till Give Me That igång och var fann ni inspirationen?

– Alla har väl någon gång fått upp ögonen för någon på krogen och känt att man inte gått hem hos personen. Fått nobben helt enkelt. När det händer, för att dämpa besvikelsen, eller kanske skammen är det lätt att ta ett glas vin för mycket. Vad som dock händer med rätt mängd alkohol i blodet, är att man lätt blir lite stursk och känner en självsäkerhet som man oftast inte förtjänar just där och då. Låten är någon form av visualisering av de tankar som vi upplever tar över ens hjärna just där, i skuggan av baren. Som om hungriga, vilda demoner tog över en och att deras enda önskan den natten var att få besätta nästa byte, det byte du själv valt ut. Vad som fick oss att skriva låten var förmodligen de demonerna.

Vad handlar den om?

– Låten handlar om att våga ta för sig och begära vad man vill ha. Ibland finner man sig själv sittandes med ett glas mjölk i handen, undrandes varför man inte fick det man egentligen ville ha eller vet att man skulle mått bättre av.

– Låten är en ständig påminnelse av att du måste dricka upp, resa dig och gå till attack. Jaga det du vill ha, inte invänta. Begära, inte bedja. Att inte ge upp bara för att bytet verkar halt och svårt att hålla fast vid. Bestäm dig bara och ge dig fan på att du ska ha det. Sen kan man ju misslyckas ändå så klart, men med något bättre samvete.

Hur ser er framtida planer ut?

– Vi kommer att släppa tre singlar under våren/sommaren och bara försöka förföra så många lyssnare som vi bara kan. Vi kommer spela in lite musikvideor och jobba mer med estetiken som är superviktig för oss. Vi vill inte bara skapa genom enbart musiken utan även genom det visuella.

– Ratmilk är lite mer än ett band, vi är mer en rörelse, som en superskum sekt fast där alla är välkomna.

Lyssna på Ratmilks debutsingel via Spotify:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA