VIDEOPREMIÄR: Sylvester Schlegel – Ditt Vilda Hjärta


Den 21 april släpper The Ark-trummisen Sylvester Schlegel sin nya soloplatta Det Kommer Gå, Allting Kommer Bli Bra. Här på GAFFA står vi med musikvideon till singeln Ditt Vilda Hjärta, inspelad av Ali Altaie, Anders Stenholm och Jorge Muñoz-Escalante från Qarpet.

Varifrån kom inspirationen till videon?

– Jag har blundat, lyssnat och känt in låten som jag har känt när jag spelat in den. Det är lite som att man sjunger till sig själv, det undermedvetna som talar. Man ställer sig utanför sig själv och det har jag velat illustrera. Det finns något klaustrofobiskt i det här och det finns också något befriande i känslan i låten och texten, vilket vi har försökt symbolisera, säger Sylvester till GAFFA.

– Vi gick ner i en källare, inredde den till ett disco och samlade ihop massor av kompisar. Sedan har vi försökt bildsätta så som det känns när man sjunger den här låten. Det är en historia som utspelar sig inuti en människa.

Tycker du videon lyckas med att förmedla det som du ursprungligen ville få ut?

– För mig gör det det, absolut. Jag tycker vi verkligen lyckades få till den där känslan. Sedan vet jag att människor har olika preferenser beroende på vem man är och var man kommer ifrån så att det här kan betyda något helt annat för någon annan. Men jag tycker verkligen att musiken och filmen talar samma språk. Så jag är jättestolt över den och det var väldigt kul att spela in och samla ihop kompisar, familj och alla som var med och hjälpte till.

– Det gick över förväntan ändå att spela in den. Tänkte “fan, hur fan ska det här gå till? Man kan inte boka en hel källarvåning, det går inte att hyra”. Men de var väldigt schyssta alla våra grannar. Vi byggde om, satte upp lappar i trappuppgångarna och informerade folk om att komma ner och titta. Och de tyckte att det såg spännande ut.

– Sedan bjöd vi in lite polare och köpte ett par plattor öl och snacks och så fick folk komma och dansa. Vi hade världens härligaste dag. Det blev som en dansfest på riktigt. Det var inte bara för kamerorna utan det blev så och det var så himla fint.

– Jag kan verkligen rekommendera det. Har ni inget att göra någon gång, gå ner i källaren, sätt upp lite lampor och bjud in lite polare. Det går att ha fest i sin källare. Det är inga problem.

Hur tror du att videon kommer tas emot?

– Jag hoppas att den kommer tas emot med öppna armar. Syftet med det här är att ge musiken en extra dimension. Musiken behöver inte bara lyssnas på, det går även att titta på den. Det förstärker de känslor som finns i musiken. Och förhoppningsvis tycker folk att den är underhållande som en traditionell, klassisk video ska vara.

– Jag älskar musikvideor och är uppvuxen med det. Det är just dator- och TV-generationen. Någonting som jag saknar väldigt mycket, när jag var yngre så fanns det där om kring en redan. Kom det en låt så hade den även en video och det var så jävla fint. Det blev lika viktigt som låten, de hängde ihop. Minns man en låt från när man växte upp så minns man även hur videon såg ut. Det är så man vill att det ska fungera och det hoppas jag att det ska kunna göra.

Kommer det bli några fler videor?

– Jag hoppas det. Vi snackade om det idag faktiskt. Det finns en låt som jag skulle vilja göra en video av och jag har en idé till det. Så jag hoppas kunna få till det.

Lyssna på Ditt Vilda Hjärta nedanför. Se videon här ovanför.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA