PREMIÄR: Björn Lycklig - Hela Vägen Till USA


Björn Lycklig, frontman för Generalerna, går solo och släpper nu sin debutsingel Hela Vägen Till USA, vars premiär vi på GAFFA står för. Inför släppet var vi i kontakt med Björn om det första han gjort sedan 2013.

Hur kickade själva processen till Hela Vägen Till USA igång?

Hela Vägen Till USA är en hyllning till min vän Evelina. Jag skrev den efter att jag hade fått massa bilder ifrån henne ifrån hela världen och när jag kände den där känslan att varför åkte jag aldrig iväg tillsammans med henne. Låten tillägnar även såna som vågar förverkliga sina drömmar och ta sitt pick och pack för att se solnedgången på andra sidan.

Var hittade du inspiration till just det här spåret?

– Låten spelades in i ett litet hus utanför Örebro. Den kom till sent på natten och vi spelade in hela låten live och utan omtagning. En del av ljuden på inspelningen är saker vi hittade i huset och på Pizzeria Tango, som låg mittemot huset, skrevs de sista raderna på texten. Jag minns när jag jammade igång riffet på låten så hängde alla på direkt. Så brukar det vara med de bästa låtarna, det behövs inga ord.

Vad handlar låten om?

– Jag och Evelina träffades på världens minsta festival. Evelina ville se världen och jag hade fått jobb på ett danskt bokningsbolag. Jag ville göra karriär och Evelina ville att vi skulle åka iväg tillsammans. Till slut åkte hon själv. Som jag sa tidigare så har jag fått meddelanden och bilder ifrån alla platser hon har besökt i världen. Ibland borde man bara lämna tryggheten för kärleken även om den finns på andra sidan jordklotet.

– Jag har tänkt så många gånger att jag skulle sålt gitarrerna och bara stuckit.

Hur ser dina framtida planer ut?

– Jag har tackat ja till 20 spelningar under våren och sommaren. Det kom så plösligt med skivkontrakt och allt. Så jag kommer åka mycket solo. Men till hösten kommer vi åka som fullt band. Jag är superladdad att få möta en publik igen. Jag älskar att stå på scenen. Men just nu så har jag singeln i fokus.

– Det kommer en till låt i september. Sen väntas en EP och därefter ett album. Så det kommer vara mycket som händer nu under året. Sen vill jag släppa min bok och jag vill nog försöka flytta antingen utomlands eller till ett hus på landet. Älskar och bo i stan men jag vill kunna göra musik jämt. Det är nackdelen. Så en studio, stuga, ett fiskespö och inte för långt ifrån vännerna! Då är jag nog helt hemma.

Lyssna på Björn Lyckligs debutsingel här ovanför eller via Spotify:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA