PREMIÄR: Mollgan – När Det Brinner


Idag släpper rapparen Mollgan en ny video till När Det Brinner! Låten förmedlar tankar kring hur det är att som ungdom försöka finna sin identitet och kultur här i norr, men också vad som händer i en värld där makthavare blundar för problem och lyssnar på brandlarm först när hela huset brinner. Videopremiären står GAFFA för och du ser den här ovanför.

Mollgan är rapparen från Göteborg som vägrar hålla käften och som vägrar forma sig efter facket du vill sätta honom i. Soundet är ofta en godispåse av inspirationskällor där den gemensamma nämnaren är färgstark hiphop med mycket hjärta, och en nästan oresonligt smittsam energi. Detta oavsett om han rappar om samhällskritik, tar ställning mot rasism och homofobi eller delar med sig av självutlämnande texter.

Den senaste tiden har Mollgan turnerat genom landet tillsammans med en ny ensemble bestående av Willy Wong (saxofon/keyboard), Ms Dumbuya (vokalist) och MixMasterMange (DJ), där live-instrument kombinerats med samplingar, scratch, trummaskiner, sång och rap, för att skapa ett levande och lekfullt kaos på scen. När Det Brinner är första gången då hela crewet både hörs och syns ihop i en video, och med i videon finns även live-bilder från deras turnéer.

När Det Brinner är första singeln från Mollgans kommande EP. Musikvideon är filmad och klippt av Johan Nyström från JN filmproduktion.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA