Gjort succé med covers – nu släpps egenskrivet material


Hide Me handlar om att vilja fly verkligheten och låta den bli något annat, konkret eller bara i tanken. Att hitta ett gömställe som blir en trygg, men destruktiv, plats som personen önskar bryta sig loss ifrån, säger Ember Island till GAFFA.

LÄS OCKSÅ: De var bäst och sämst på Popaganda

Det svenska indiebandets covers är hajpade på musikbloggar världen över, hyllade i nättidningar som Billboard och älskade i sociala medier där låtarna har miljontals streams och views. Men nu släpper bandet första singeln Hide Me från den kommande EP:n med helt egenskrivet material. GAFFA står med videopremiären.

– Videon är en del i videoserien, och kartan, som markerar ut platserna på ön Ember Island och kommer att följa med nya låtsläpp på EP:n.

Se videopremiären här ovanför.

LÄS OCKSÅ: Band bestulet utanför klubb

Ember Island startade 2014 och har en stark fanbase och över 16 miljoner streams på Spotify. De har legat etta på Hype Machine inte mindre än fyra gånger, varit nominerade till det prestigefulla Denniz Pop Awards och har sammanlagt över 28 miljoner views på YouTube och 40 miljoner streams på SoundCloud. Ember Island har nått stora internationella framgångar med låtar som Where Are Ü Now (Skrillex, Diplo och Justin Bieber), Can't Feel My Face (The Weeknd) och Radioheads Creep. I somras släppte bandet en stämningsfull avskalad nedtempoversion av Rihannas monsterhit Umbrella – tio år efter den först kom ut.

LÄS OCKSÅ: Ny Netflix-serie med fokus på musik

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA