Moneybrother: ”Jag är väl skön att hänga med”

Moneybrother: ”Jag är väl skön att hänga med”

8 september påbörjar Moneybrother, med Anders Wendin i spetsen, en USA-turné som förband till Jesse Malin. GAFFA tog en kortis med Wendin, som direkt efter Amerika beger sig ut på en akustisk soloturné i Sverige.

Vad har du fyllt din iPod med inför USA-turnén?

– Jag har laddat ner en del sommardokumentärer. Annars har jag gått ner i Joanna Newsom-träsket och hon har ju material så det räcker för hela USA-turnén. Jag har även köpt lite The Shins-plattor och den nya med Arcade Fire.

Vad brukar du göra mellan gig på turné?

– Typ sätta mig i bilen och åka till nästa gig. Det finns inte så mycket tid för annat. I alla fall inte när man turnerar i USA. Då är det oftast väldigt tajt om tid. Däremot när jag är i Tyskland brukar jag köpa guideböcker och utforska lite mer.

Hur kom du i kontakt med Jesse Malin?

– Vi har samma management i USA. Han såg oss på en klubb, kom sent in och fick bara se de två sista låtarna, men han stannade kvar och vi hängde den kvällen. Ibland har man bara tur och Jesse tyckte väl att jag var en skön person att hänga med. Han är en riktig storstadsmänniska, äger några krogar och känner typ alla. Man kan tro att han är född på Manhattan, så jag ser fram emot att göra New York med honom igen.

Vad är på gång annars?

– Jag har ju släppt en del skivor så tanken är att jag ska ta det lite lugnt med det. Men visst, jag har låtar liggande, vet bara inte vad jag ska göra med dem än. Men det blir nog inget på svenska till nästa gång för då kan jag inte åka utomlands och turnera.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA