Jennie Abrahamson följer upp med nytt album

Jennie Abrahamson följer upp med nytt album

Om Jennie Abrahamsons tredje album hade varit en film skulle temat vara ett skruvat relationsdrama à la Noah Baumbach. Roligt och tragiskt på samma gång. Skriven under tre intensiva månader, osynlig och avskärmad från omvärlden, är The Sound Of Your Beating Heart en väl värdig uppföljare till flerfaldigt hyllade The Sun's Still Up And The Sky Is Bright.

Förra året var händelserikt med en minst sagt hektisk sommar med tre turnéer, en egen och två tillsammans med andra musiker. Då inspelningen av den nya skivan var bokad i slutet av året, kom september och det blev lite bråttom.

– Men det var kul att kunna gå in i det på det sättet, att man liksom bygger upp en liten borg hemma och försöker hitta det lustfyllda i att jobba under press, säger Jennie.

Det tredje albumet blev som en försoning mellan de två tidigare, med referenser som sträcker sig ända bak till tiden hon spelade i triphopbandet Heed. Men tanken på att behöva överträffa sig själv när det kommer till framgången med förra skivan fanns inte med som en pressfaktor.

– För mig handlar det väldigt mycket om lek när jag väl får tid att sitta och skriva. Börjar man tänka att "jag måste göra något bättre", och jämför sig med en massa saker som är populärt, då tror jag att man slår knut på sig själv, säger Jennie. Istället lyssnade hon inåt och lät avskärmandet leda vägen.

– Det man är ute efter egentligen är väl att hitta till det där unika skapandet i sig själv, det låter lite pretentiöst när man bara gör vanlig jävla popmusik, säger Jennie.

The Sound Of Your Beating Heart släpps 13 april


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA