Two Door Cinema Club ständigt på väg

Two Door Cinema Club ständigt på väg

Det är knappt en månad innan skivsläpp och Alex Trimble är redan utmattad. Livet sedan nya skivan Beacon blev klar i början av året har varit ett enda långt intervjumaraton, och efter mållinjen i september stundar det riktiga arbetet.

– Vi kommer turnera konstant fram till jul och sen fortsätta direkt innan nyår. Sen är vi nog ute i ett år eller mer.

Blir du inte nervös när du ser hur mycket jobb som väntar?

– Haha, det gäller att ta en vecka i taget. om jag ser för långt framåt riskerar jag nog en mental krasch, säger Trimble.

På bara tre år har den nordirländska indiepoptrion blommat ut till ett av Storbritanniens hårdast arbetande band. De syntes senast häromveckan på omslaget till musiktidningen NME med titeln som "det största nya bandet på planeten".

Uppföljaren till rosade Tourist History skildrar den ofantliga resa de gjort, från lir i pojkhemmet i Bangor till att dominera på några av världens största scener.

– De gånger jag fick tid att skriva var de stunder jag kunde sitta ned och tänka på allt vi gjort, så Beacon är ett väldigt reflekterande album. det ser tillbaka
på alla erfarenheter jag haft och alla platser jag varit på, turnerandets olika aspekter och att sakna, berättar Trimble för GAFFA.

Bandet beskriver Beacon som både djupare och mer personlig än sin föregångare, men det är också uppenbart att de rör sig bort från indiestämpeln och längre ut i etern. Two Door Cinema Club har blicken riktad framåt, och för Trimble känns det helt naturligt.

– Vi hade inte kunnat göra en skiva som Tourist History igen, för vi är andra människor idag. De låtarna skrevs när vi fortfarande bodde hos våra föräldrar. Vi har växt och när vi väl gör en tredje platta kommer vi ha växt igen.

För Trimble finns det inga specifika mål, bara att aldrig stå still och "keep making records". Med inställningen hos en arbetsnarkoman ser han fortsatt framgång förvärvad med mer hårt arbete.

– Bara vi får fortsätta göra skivor så är jag glad, suckar han trött, och tillfredsställt. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA