Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

INFO OM  KONSERT
OBS! Detta evenemang är inställt (det började fredag 31. augusti 2012 19:30). Du kan därför inte köpa biljetter till evenemanget.

Leonard Cohen

Trädgårdsföreningen

Den legendariske singer-songwritern, poeten och författaren Leonard Cohen följer upp sitt nyligen släppta album Old Ideas med en skara exklusivt utvalda konserter. Enda uppträdandet i Sverige äger rum den 31 augusti, och är förlagd till Trädgårdsföreningen i Göteborg, en av Europas vackraste och mest välbevarade 1800-tals- parker. Old Ideas är Cohens tolfte studio- album och har hyllats unisont av den samlade kritikerkåren världen över som ytterligare ett i raden till hans redan klassiska skivor Songs of Leonard Cohen, The Future och Ten New Songs.

Leonard Cohen står under sitt sjätte decennium som verksam och framgångsrik artist på toppen av sin karriär, och är tveklöst en av de största singer-songwriterna genom tiderna. Albumet Old Ideas gick direkt upp i topp på försäljningslistor runtom i världen, och är Cohens kommersiellt mest lyckade skiva någonsin. Den innehåller en samling länge efterlängtade låtar som enkelt och rättfärdigt beskrevs av The Telegraphs kritiker som ”work of genius”.

Leonard Cohens status som geniförklarad legend är ett resultat som genom åren har växt fram lika mycket på grund av hans litterära och musikaliska talang som för hans personlighet. Med en lågmäld ödmjukhet har han alltid lyckats förmedla starka känslor, och med rätta framställts som en antites till den högljudda exhibitionism som annars dominerar musikbranschen.

Cohens stora inflytande och betydelse som textförfattare och musiker är svårt att överskatta. Sedan han under 1960-talet äntrade scenen med referenser till William Butler Yeats, Irving Layton och Walt Whitman har uppskattningsvis 1330 covers av hans sånger spelats in. Hans musik har fängslat och inspirerat Bob Dylan, U2, REM och tusentals andra artister, och framförallt trollbundit miljoner fans som oavbrutet följer hans kreativa process och utveckling. Leonard Cohens texter om lust och kärlek, religion, död och avskildhet har fascinerat och upplyst fans och musiker ur fler generationer än vad som borde vara möjligt att uppnå under en mans livstid. Intresset för den kanadensiska poeten med sina oförglömliga sånger är enormt, och hans senaste världsturné besöktes av 2 miljoner människor.

Det är med stor glädje för hans svenska fans som vi i sommar har nöjet att presentera den magnetiska och oefterhärmliga Leonard Cohen. Trädgårdsföreningen i Göteborg står inför en fullkomligt magisk sensommarkväll.

INFO OM  SPELSTÄLLE

Trädgårdsföreningen

Slussgatan 1
41106  Göteborg