Ny punkfestival i Stockholm

Ny punkfestival i Stockholm

Arrangören Garageland presenterar en minifestival där de har bjudit in några av Sveriges mest intressanta punkband: Sju Svåra År, Rotten Mind, Allvaret, Midnite Stalkers och Night Terror.

Festivalen går under namnet Search And Destroy, sker 21 januari och platsen är Debaser Strand. Kolla in arrangörens kommentarer om varje klar akt:

SJU SVÅRA ÅR (Stockholm)
Sju Svåra År bildades ur askan av bandet Burning Kitchen i början av 2000-talet. Själva beskriver dom sin musik som "nygammal treackordspunk". Deras album "Storma Varje Hjärta" är bland det bästa som producerats inom svensk punk dom senaste åren.

ROTTEN MIND (Uppsala)
Ett av Sveriges stökigaste och mest energiska punkband, med melodier svåra att stå still till och refränger för smittsamma att inte sjunga med i. Sedan debutskivan kom hösten 2015 har de turnerat flitigt runt om i Sverige och Europa och supportat storheter som Negative Approach, Night Birds, Millencolin och Asta Kask. I mars släpper bandet sitt andra album, första singeln från plattan kommer i januari.

ALLVARET (Göteborg)
Melodisk mollpunk. Allvaret släppte den fantastiska debuten "Tänk På Döden" för några år sen och nu är en ny platta på gång. Enligt klubben Filler så kan Allvarets "melodier och texter få vem som helst att känna varje ton och ord som om det vore fysisk beröring" - och det är bara att lyssna för att inse hur rätt dom har.

MIDNITE STALKERS (Stockholm)
Midnite Stalkers har lirat ihop i 10 år och är idag ett av Sveriges svängigaste punkrockband.  Live är dom en explosion av energi och intensitet. Under våren släpper dom sitt andra album, det första "The Original Hipsters" kom 2015. 

NIGHT TERROR (Stockholm)
Tidigare i år släppte Night Terror sitt debutalbum, en skiva fylld med punkrock'n'roll i världsklass. Medlemmarna kommer från band som Snake och The Pricks. Har träffsäkert beskrivits som "snabbt, hårt, en kontrollerad form av svängig oreda".

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA