Läckberg läxar upp Little Jinder – efter "hora"-utspel

Läckberg läxar upp Little Jinder – efter "hora"-utspel

Little Jinder läxas upp av Camilla Läckberg, på grund av ordvalet "hora". Det började med att Jinder högg tillbaka mot en äldre, kvinnlig brevskrivare som uppmanat henne om att vårda sitt språk.

– Hora! Det där var min första skriftliga utskällning, skrivet med skrivstil. Vykortet skrek lågstadielärare!, sa artisten om saken i podcasten Hemma Hos Strage.

Någon som reagerade starkt på detta var författaren Camilla Läckberg.

"Som kvinnor har vi fört – och för – en hård kamp under många år för att slippa på ordet 'hora' slungat på oss av män. Jag får själv det slungat mot mig i sociala medier av män med patetiskt jämna mellanrum. Så att som kvinna använda det ordet till en annan kvinna tycker jag är under vår värdighet och respektlöst mot alla de som fått ordet i förakt slungat mot oss", skriver författaren på Instagram.

Det här inlägget fick i sin tur stor respons, inte minst från Jinder själv.

"Woooooooow va ointelligent av dig att göra en 'feministisk' poäng av ett skämt en ganska ordentligt jävla uttalad feminist drar i en podcast som du inte ens HAR HÖRT :) Dessutom, om du vill HJÄLPA kvinnor kanske du inte ska använda din 1 miljard följare till att hänga ut en annan kvinna som ’dålig feminist’ haha, kanske dags att köpa en hjärncell eller två för dina bokmiljarder", skriver hon. 

Nu har även vännerna och kollegorna Rebecca & Fiona gett sig in i bråket.

”När du väljer att hänga ut en 'kvinna' såhär och citera den ur sitt sammanhang skapar du en plattform för dina ’Followers’ att spy ur sig fett elaka saker mot en ensam tjej som bara försöker leva. Det blir helt enkelt mobbing och de tror jag inte du heller tycker är bra för systerskapet. Det finns tyvärr ett starkt behov av att trycka ner tjejer som orkat sticka ut och detta är inget som skall uppmuntras eller öppnas upp för.... Lyssna på podden och återkom om du fortfarande inte förstår Josefines humor”, skriver de och föreslår att fortsätta diskussionen vid ett personligt möte.

Trots den hårda kritiken har Läckberg inga planer på att ta bort sitt inlägg.

"Varför skulle jag ta bort det? Har ju lyssnat nu och min åsikt är oförändrad", svarar hon.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA