VIDEOPREMIÄR: Avantgardet och El Perro Del Mar – Nu Vill Jag Må


Idag premiärar vi musikvideon till Nu Vill Jag Må från Avantgardets senaste album På Östkusten Intet Nytt
 
– Låten är som en vandring. Både själsligt och musikaliskt. Tack vare Sarah (Assbring, El Perro Del Mar, reds. anm.) är det en av de allra vackraste stunderna på skivan och jag hade kunnat bildsätta hennes röst till precis vad som helst och det hade ändå blivit gåshud på mina armar, säger bandets frontman Rasmus Arvidsson till GAFFA och fortsätter:
 
– Hennes röst har alltid den effekten på mig. Att få äran att dela scen med henne och sjunga tillsammans live är bland de mest skakiga och känsliga ögonblicken i min karriär hittills.
 
Musikvideon utspelar sig i ett kyligt Kalmar, intill Ölandsbron, och var inte helt smärtfri att spela in.
 
– Videon är direkt och lågmäld. Jag försöker förmedla ensamhet, sentimentalitet, kaos, vandring och harmoni. Allt vi gör är i princip alltid en tagning men i det här fallet var det verkligen bara en tagning som gällde eftersom det gjorde så jävla ont att återbesöka alla de där miljöerna och promenaderna som jag brukade vandra med Håkan eller Lou Reed när jag mådde som sämst, säger Rasmus.
 
Den spartanska videon som följer Rasmus emsamma vandring genom Kalmar inkluderar även en kort medverkan från El Perro Del Mar själv. För kort enligt Rasmus.
 
– Jag hade såklart gärna sett att Sarah varit med mycket mer i videon och att vi gjort den tillsammans allihopa men en massa förutsättningar vi inte kunde styra över gjorde att vi fick sy ihop det så här istället. Men jag är säker på att det inte är sista gången vi samarbetar. Åtminstone inte om jag får bestämma, fortsätter Rasmus.
 
Lyssna på Avantgardet och El Perro Del Mar nedanför och se videopremiären här ovanför.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA