VIDEOPREMIÄR: Trentemøller - Candy Tounge

VIDEOPREMIÄR: Trentemøller - Candy Tounge

Den danske indie-electronicaakten Trentemøller släpper snart sin nya fullängdare Lost, och nu kan vi premiärvisa videon till den andra singeln Candy Tounge från albumet.

Candy Tounge har Trentemøller fått sällskap av danska singer-songwritern Marie Fisker på sång. Fisker som också brukar vara ett stående inslag i Trentemøllers live-akt.

På nya skivan gästas Trentemøller av ett helt gäng artister. Förutom Marie Fisker hörs bland annat Jonny Pierce från The Drums, Sune Wagner från The Raveonettes och Kazu Makino från Blonde Redhead. Albumet har influerats av allt från jazz, post-punk och klassisk musik till indie-rock, skriver Anders Trentemøller själv på sin hemsida. Han kommenterar nya plattan med att man kommer känna igen hans sound men att det inte heller låter som något han tidigare gjort. Så här förklarar han sin vision:

– Folk vill ha en skiva som låter som den förra, men att lyssna på vad andra vill att du ska göra, det är inte för mig.

När Trentemøllers senaste fullängdare Into The Great Wide Yonder släpptes våren 2010 recenserades den av GAFFAs Fredrik Franzén med de här orden:

"Into the Great Wide Yonder är ett spretigt, svart och överproducerat album. Det är också svårfångat och såpass originellt, att det knappt har något gemensamt ens med Trentemöllers tidigare alster. Det är ett album att älska eller hata."

Hela den recensionen kan du läsa här.

Nya albumet Lost släpps den 23 september.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA