Best Coast lovar snabbare låtar

Best Coast lovar snabbare låtar

Den 22 oktober ger duon Best Coast från Kalifornien ut det nya mini-albumet Fade Away, vilket blir första officiella släppet på Bethany Cosentinos egna label Jewel City. Utöver Fade Away avslöjar bandet nu också att det finns planer på ett nytt album redan nästa vår.
 
På tre år har Best Coast, bestående av Cosentino och multi-instrumentalisten Bobb Bruno, gått från att vara ett hyllat lo-fi-band till att charma på högre nivåer. Sedan den kritikerrosade debuten Crazy For You har bandet inte bara spelat med sina barndomsidoler Green Day och No Doubt. De har även gjort duetter med Kendrick Lamar och Iggy Pop, designat en kollektion för Urban Outfitters och fått Drew Barrymore till att regissera en av deras musikvideor.

Best Coasts förra skiva The Only Place fick 3 av 6 stjärnor av GAFFAs Tatiana Castillo Madrid, med motiveringen:

"Känslan av desillusion återspeglas inte bara i texterna utan även i att den gitarrdrömska surfpoppen från Crazy For You har ersatts med en renare ljudbild. Lo-fi-vibben som charmade sönder en är nu en välkammad popproduktion som knappt sticker ut från mängden." Till recensionen.
 
Friheten i en egen label verkar ha smittat av sig på musiken och i Fade Away möts vi av snabbare, mer energifyllda låtar än tidigare.

Här är låtlistan till Fade Away:
1. This Lonely Morning
2. I Wanna Know
3. Who Have I Become
4. Fear Of My Identity
5. Fade Away
6. Baby I'm Crying
7. I Don't Know How


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA