Nyhet

Scissor Sisters ställer in hela Europaturnén

Bandet dras med ekonomiska problem och tvingas ställa in alla datum på grund av dålig biljettförsäljning.

För några veckor sedan lät vi meddela att Scissor Sisters inte gör någon spelning i Sverige i år. Nu har bandet valt att ställa in hela sin Europaturné och anledningen sägs ligga i att biljetterna har sålt dåligt. Det är helt enkelt ekonomiskt ohållbart att göra Europa.

I ett pressmeddelande går det att läsa:

– Vi är ledsna över att behöva meddela att Scissor Sisters har tvingats ställa in sin kommande Europa-turné. På grund av finansieringsproblem har det varit omöjligt att få turen att fungera ekonomiskt. Bandet är mycket besvikna, men det är utanför någons kontroll.


Bandet säger i sin tur:

– Vi är ledsna över att höra att vi inte kan göra vår schemalagda tur genom Europa. Det är en mycket jobbig och frustrerande situation vi har hamnat i. Vi ska försöka gottgöra allt och återgå till dessa vackra städer så snart som möjligt.

Scissor Sisters var huvudakten på förra årets Hultsfredsfestival, men då festivalen gick i konkurs blev Sverige utan New Yorks discodandys. Även Stockholmsspelningen, 27 oktober, ställdes in och anledningen sägs nu vara att biljettförsäljningen har gått trögt.


ANNONCE