Nyhet

Transatlantiskt till Hultsfred

Senaste bandsläppet bjuder på fyra utländska akter.

Den amerikanska trion Washed Out, Armand van Helden och Tennis ackompanjeras av kanadensiska Dirty Beaches och göteborgska Riddarna. Genremässigt är bandsläppet en ren kompott av chillwave, house och psykedelisk garagerock. Den oundvikligen mest aktuella artisten i sammanhanget är Washed Out (bilden), som två dagar innan festivalen startar släpper sitt debutalbum "Within and Without".

Ernest Greene är mannen bakom Washed Out, och han hyllades av kritikerna när han 2009 kom ut med EP-skivorna "Life of Leisure" och "High Times". På den kommande skivan har han tagit hjälp av Ben Allen, producenten som arbetade med Animal Collective och Deerhunters senaste skivor.

Armand van Helden var en inte alltför oväntad bokning, han har redan varit klar för festivalen, i och med bokningen av duon Duck Sauce. Duck Sauces andra halva, A-trak, kommer också att uppträda solo på Hultsfred.


Andra artister som varit kända tidigare är bland andra 2 many djs, Johnossi, bob hund, Oskar Linnros, Beady Eye och The Drums bokade till Hultsfredsfestivalen, som i år äger rum 14 – 16 juli. För mer biljettinformation, kolla in Gaffa.se/live.

ANNONCE