Nyhet

Crashdïet drar ut på turné

Svenska hårdrocksbandet aktuella med nytt album.

I anslutning till att Crashdïet släpper nytt album drar bandet ut på turné. De har sex konserter inplanerade i Sverige med start i Göteborg 14 februari och biljetter släpps till försäljning den 20 december.

Den 23 januari 2013 släpps deras nya album The Savage Playground och den sägs bjuda på en organisk och opolerad hårdrockskavalkad av den äkta sorten. Bandets stora influenser är band som Mötley Crüe, Guns N' Roses och Kiss.

Deras senaste album Generation Wild släpptes 2010 och mottogs väl av både recensenter och fansen. Albumet tog sig upp till tredje platsen på den Svenska albumlistan och i september samma år fick de äran att vara förband till Ozzy Osbourne i Stockholm. Förutom Sverige har det 80-talsinfluerade bandet har haft stora framgångar i England, Brasilien, Australien och har på senare år ställt in siktet på Nordamerika. Senast sålde de ut sina spelningar i Los Angeles, Nevada och New York.


Den kommande turnén blir första gången på länge som Crashdïet spelar på hemmaplan och med sig har de banden Sister och skivdebuterande Toxic Rose.

Datum:

15.2  Göteborg, Sticky Fingers   
16.2  Malmö, KB   
23.2  Oslo, Betong   
27.2  Stockholm, Klubben/Fryshuset
1.3  Uppsala, Svandammshallarna
2.3  Borlänge, Bolanche   


ANNONCE