Nyhet

''Jag vill att musiken ska vara så naken som möjligt''

LÅTPREMIÄR: Victor Furbacken - Jane II

Efter en premiärspelning för sitt nya soloprojekt på Pustervik, är det dags för Victor Furbacken att släppa den första låten i eget namn. Jane II är det första smakprovet från ett projekt som följer i spåren på en stillsam folk- och singer/songwriter-tradition, men Victors musik har dessutom ett sound och textmaterial som fångar in och speglar vår tids frenetiska föränderlighet.

– Det här projektet är något som har växt fram under flera år. Men det var först i fjol, under en vistelse på egen hand i en liten stuga i Smålands skogar och med gitarren som enda sällskap, som jag bestämde mig för att ta tag i det. Jag ville komma bort från stan lite; ta paus. Det fanns inget bestämt. Det handlade mer om att komma i rätt mode, och väl på plats insåg jag att det var det här jag ville göra. Det kändes väldigt renande. Jag hittade ett ställe i musiken där jag ville vara helt enkelt, säger han till GAFFA.

Victor är sedan tidigare en högeligen mångsidig frilansande musiker, som medverkar i en rad olika musiksammanhang. För honom känns det som en naturlig övergång att gå från att exempelvis vara del av ett band till att göra något på egen hand. Om det känns mer naket?


– För mig har det alltid handlat om att hitta nya utmaningar och fortsätta utvecklas. Jag älskar att spela live, oavsett genre, och jag har nog alltid velat att musiken ska vara så naken som möjligt. Det är bara att det sker i en annan form i det här fallet. Det kanske ser mer naket ut när man står ensam på scen, men egentligen är det inte så stor skillnad, säger han.

Jane II är soloprojektets förstfödda och enligt honom själv den låt som kom att slå an tonen för det hela. När ett syskon kan tänkas komma till världen är ännu inte känt, vi får hålla utkik. Men det som är klart är att Victor Furbacken spelar på årets upplaga av Gegganfestivalen som äger rum den 16-18 juli.

Från och med fredagen den 10 juli finns Jane II tillgänglig på Spotify, men redan nu står GAFFA för den exklusiva smygpremiären. Lyssna på låten nedan: 

 



Låten är skriven och producerad av Victor Furbacken, mixad tillsammans med Mattias Nyberg på Autodidakt Studio och ges ut på Kning Disk.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE