Nyhet

Ställer in på grund av panikångest – läs hans starka brev

''Du är inget monster och du kommer inte spärras in. Det bara känns så.''

Kitok, eller Magnus Ekelund som han egentligen heter, tvingas ställa in sin Norrbottensturné i november på grund av hälsoskäl. Efter en spelning i Borås skrev han följande meddelande på sin Facebook-sida:

"Tack för igår, Borås. Tänk att ni kom och såg oss på en jävla måndag. Det känns särskilt kul att det gick att genomföra den här spelningen, i tanke på all skit jag varit med om den senaste tiden. Jag gjorde det som en arbetsprövning, men det kommer inte bli fler spelningar nu. Jag känner det. Norrbottensturnén i november ställs in. Det går tyvärr inte. Jag måste få mitt liv under kontroll. OCD och panikångest är inget jag önskar ens på min värsta fiende. Det är ett rent helvete. Är det någon där ute med tvångstankar som läser det här och inte vågar söka hjälp, gör det. Det finns ingenting att förlora. Du är inget monster och du kommer inte spärras in. Det bara känns så. Och man kan inte isolera sig, eller tvärtom, fly från att vara själv för alltid. Det är ingen lösning. Ångesten är ett fängelse, jag vet, men det finns hjälp att få.

Jag har en lång väg kvar, men det är redan bättre... Eller så här: från början trodde jag att mitt liv var slut, men det tror jag inte längre. Åtminstone inte hela tiden. Ibland tror jag till och med att det kommer bli bra. Typ helt bra. Även om det känns avlägset, och jag knappt kan minnas hur det var i mitt huvud innan allt bröt ut.  Allt jag vill är att tänka laserskarpa tankar igen, utan att något stör. Det är en kamp och den är svår. Men jag ska klara det. Det finns inget alternativ.  Jag har dessutom så jävla tur, som har världens bästa flickvän, grymmaste morsan och styvfarsan, och helt fenomenala vänner. Det vet jag att inte alla har. Men det finns hjälp att få.  I dag använder jag min plattform i den nedre kanten av offentligheten till att dela med mig av det här, för jag vet att folk som lider av OCD tillhör en "tyst patientgrupp", fast det är så förlamande tungt, för det var vetskapen om att det fanns andra som gjorde att jag tillslut vågade lyfta luren och kriga mig fram till någon som lyssnade.  Det kan slå om fort, men i dag är det en bra dag. Så i dag kan jag med enkelhet säga att det här är inte det sista ni sett av mig.  Och till alla haters, elitister, cyniker, pajaskritiker och wannabes som misstänkliggör sånna som mig. Jag krossar er. Sen finns ni inte längre."


Vi önskar dig alla lycka och tillfrisknande, Magnus. Ditt brev har berört oss på redaktionen och vi hoppas det berör så många som möjligt, ger effekt och når ut till rätt personer.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE