Nyhet

Ulf Stureson släpper första nya albumet på 10 år

"Jag tänkte att det kanske finns en framtid för den här byn ändå."

Det har gått tio år sedan senaste plattan från den forna Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson. Men nu är han äntligen tillbaka med ett nytt kommande album.

Stureson blev legendarisk på egen hand genom sitt debutalbum I Overkligheten från 1996. Sedan dess har det blivit totalt fyra soloalbum.

Den kommande skivan har mestadels spelats in i en gammal nedlagd fabrik vid Ljusnans Strand utanför Bollnäs, och är producerad av Ulf själv.


Ulf tar på sitt femte album ett avstamp i sin uppväxt i Alfta, en bortglömd avkrok i södra Norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte. Det handlar om sorg och saknad, tro, hopp och kärlek på upphällningen, hemlängtan och bortlängtan, nöjen och tristess, träindustrier, bottenfrusna sjöar, hässjor, granar, sommardagar, vinternätter, Domusrestauranger och annat spännande som man hittar i landets mest bortglömda delar. 

– En liten incident i somras uppe i Alfta. Jag satt på pizzeria Maxim och tittade ut genom fönstret. Alla utanför såg ut att komma från andra länder. Varenda en på hela Knaggatorget. Och det var säkert 50 pers jag såg, barn, ungdomar, familjer, gamla. En liten kille studsade en fotboll framför sig på övergångsstället. Hela bilden var smått surrealistisk. Ändå kände jag mig konstigt glad. Och hoppfull. Jag tänkte att det kanske finns en framtid för den här byn ändå, säger Ulf Stureson i ett pressmeddelande om det nya albumet.

Plattan släpps sensommaren 2017. Första singeln heter Gräs Och Syra och släpps redan den 17 mars.  


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE