Nyhet

De här artisterna spelas mest på begravningar

GAFFA.se – allt om musik

Enligt en ny undersökning så är Ed Sheeran och Frank Sinatra de populäraste artisterna att spela på begravningar, rapporterar NME. Artisternas låtar är till och med populärare än de traditionella låtarna enligt studien. Topplistan som gjorts av Storbritanniens begravningsdirektörer visar att Sinatras My Way är populärast. För första gången sen 2002 så var det ingen av de mer traditionella låtarna som fanns bland topp tio enligt Co-op Funeralcare. Ed Sheerans Supermarket Flowers ligger på plats 6, låten är en hyllning till hans avlidna mormor. En annan låt som är med på listan är You Raise Me Up med Westlife på plats nummer 8.

Frank Sinatras My Way har varit på plats nummer ett sedan 2014, innan var det Always Look On The Bright Side Of Life från Monty Python-filmen Life Of Brian. Av de klassiska låtarna som är vanligast på begravningar är Edwards Elgars Nimrod högst upp men den är inte med på topp tio. Andra låtar som är vanliga är Led Zeppelins Stairway To Heaven och Meat Loafs Bat Out Of Hell. Robbie Williams Angels är den mest efterfrågade poplåten. 

– Vad människor vill ha mer än något annat på en begravning är en kombination av det personliga och familjära, säger doktor Jeremy Brooks, en medlem från en fokusgrupp som jobbar med begravningar inom den engelska kyrkan till The Guardian.


– Samtida texter, klassisk musik och låtar som har varit soundtracket till våra liv är en viktig del i att hjälpa personer att komma ihåg och att sörja. För en familj att kunna välja speciella sånger för en begravning oavsett om musiken är religiös eller inte är en viktig del av servicen, fortsätter han.


LÄS OCKSÅ: Saker händer kring Tool

ANNONCE