Nyhet

Furuvik bokar till sig ikon – "vilken artist att börja med!"

GAFFA.se – allt om musik

Den första artisten till Furuviks konsertsommar 2020 är bokad.

– Idag kan vi avslöja att ingen mindre än Bryan Ferry är redo att inta Furuviks Stora Scen, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

Bryan Ferry slog igenom med bandet Roxy Music på 70-talet och har sedan dess etablerat sig som en ikonisk och innovativ sångare och låtskrivare.


"Med en blandning av Sinatra, Gainsbourg och Lou Reed har Bryan Ferry alltid brutit ny mark med sin musik", skriver arrangören vidare och pekar på klassiska hits som Slave To Love och Let’s Stick Together.

Utöver sina egna låtar har han även jobbat mycket med covers. Han har tolkat musik från olika genrer och gett dem nytt liv, något som bland annat går att höra på hans rosade album Dylanesque från 2007, en hyllning till Bob Dylan.


– Vi är så taggade inför att äntligen kunna släppa artister inför sommaren 2020 och vilken artist att börja med! Bryan Ferry är en riktigt grym bokning och vi ser fram emot när han äntligen kliver ut på Furuviks Stora Scen, säger Nina Tano, VD på Furuvik.

Bryan Ferrys senaste album Bitter-Sweet kom ut 2018 och tidigare i år blev han invald i Rock And Roll Hall Of Fame som medlem i Roxy Music.

30 maj kl. 20.00 tar han över Furuviks Stora Scen.


LÄS OCKSÅ: Fansen stämmer Madonna

ANNONCE