Nyhet

Mamma oimponerad när artisten berättar om Brit Awards-nomineringar

GAFFA.se – allt om musik

Det brittiska stjärnskottet Griff fick inte den reaktionen hon förväntade sig när hon förklarade för sin mamma att hon hade nominerats för landets mest prestigefyllda musikutmärkelse.
 
"Popmusikens nästa kraftverk", förutspår tidningen Vogue. "Hon är en legend! Hon är en ikon!", utropar Charli XCX under en radiosändning. "Mmm, okej, jag antar det", tycker mamman.
 
Tjugoåriga popartisten, vars debut-mixtape One Foot in Front Of The Other kom i juni detta år, började uppmärksammas redan 2019 med singeln Mirror Talk som spelades på BBC. Men det är i år som hon har sett sin största framgång hittills. Bland annat med låten Black Hole – en succé både på streamingplattformar och TikTok som hamnade på nummer 4 på Storbritanniens hitlista.
 
Efter att ha vunnit årets Brit Awards Rising Star, är hon nominerad i kategorierna Best New Artist och Best Pop/R&B Act som utses under en ceremoni som planeras att ske den 8 februari nästa år. I den senare kategorin slåss hon om pokalen mot världsstjärnor som Adele, Dua Lipa och Ed Sheeran.
 
Det är när hon skulle berätta om dessa nomineringar för sin mamma som hon bestämde sig för att filma konversationen, i ett klipp som har fått över 1 miljon visningar på TikTok efter knappt ett dygn.
 
– Jag förstår inte. Jag försöker, säger en allmänt oimponerad mamma som inte riktigt verkar fatta hajpen med det hela.
 
Se hela klippet nedan. Missa inte heller kommentarerna. Den mest gillade lyder: "Parents - keeping therapists in business for decades."
 
 
ANNONCE