Nyhet

First Aid Kit i samarbete med indie-ikon

GAFFA.se – allt om musik

Folkpopduon First Aid Kit har tusentals turnémil i ryggen där systrarna Johanna Söderberg och Klara Söderberg ständigt snickrar på nya låtar att tonsätta sina ihopvävda röster med. Nu avslöjar producenten Daniel Bengtson som driver Studio Rymden att duon befinner sig i studion med M. Ward

Matthew Stephen Ward, som är den amerikanska singer-songwriterns fullständiga namn, debuterade år 2000 med albumet Duet For Guitars #2. Sedan dess har han gett ut ytterligare tio soloalbum, de två senaste är Migration Stories och Think Of Spring som båda kom ut 2020. Han är starkt förknippad med musikscenen i Portland, Oregon men har nu alltså sökt sig till Sverige för ett samarbete med systrarna Söderberg.

– Stjärnorna stod rätt och vi lyckades få till en träff i Rymden, i samband med M. Wards turnéstopp på Fasching i Stockholm, där jag fick äran att dokumentera ett otroligt fint möte mellan systrarna Söderberg och Ward. Gåshudsvackert från början till slut. Längtar tills folk får höra!, säger producenten Daniel Bengtson i en kommentar till GAFFA.



LÄS OCKSÅ: Urkult presenterar Frida Hyvönen och fyra andra artister

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE