Nyhet

Nya artister släpps till Rosendal Garden Party

GAFFA.se – allt om musik

Rosendal Garden Party släpper nya artister där Florence + The Machine (bilden) får sällskap av svenska R&B-stjärnan Snoh Aalegra, popkometen Gayle och nya indiefavoriten Wet Leg. Sedan tidigare är bland andra The Strokes, Tyler, The Creator, Cat Power och The National klara för konsertserien som hålls på Djurgården i Stockholm.

Senast Florence + The Machine spelade i Sverige var i mars 2019. Då var intresset så stort att konserten flyttades från Hovet till Globen. Inför ett utsålt Globen dansade Florence Welch barfota fram över scenen. 

Den svenska r’n’b-stjärnan Snoh Aalegra är både Coachella-aktuell och Grammy-nominerad. På grund av framgångarna i USA har det blivit sparsamt med konserter i hemlandet de senaste åren. Men i sommar ges chansen att se henne live.

Även de brittiska indiedebutanterna Wet Leg med Chaise Lounge som går varm på radiostationerna dyker upp.



Dessutom kommer amerikanska Gayle vars hit Abcdefu just nu toppar Billboard Global 200.



– Det är exakt så här vi vill att Rosendal Garden Party ska vara. Epokavgörande giganter sida vid sida med kaxiga nykomlingar. Både Abcdefu och Florence + The Machines Dog Days Are Over skulle kunna vara skrivna om coronaviruset. Nu är det dags att lämna de senaste två åren bakom oss. I sommar festar vi bort pandemieran och kliver rakt in i den ljusa framtiden, säger Johanna Beckman hos arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande.

8 juni: The Strokes / Clairo / The Avalanches / Japanese Breakfast / Linn Koch-Emmery
9 juni: Florence + The Machine / Snoh Aalegra / Gayle / Wet Leg    
10 juni: The National / Sharon Van Etten / Cat Power / Albin Lee Meldau
11 juni: Tyler, The Creator / Jungle / Arlo Parks / Daniela Rathana

Biljetterna till Florence + The Machine släpps 9 februari kl 10:00 via Eventim. Från och med måndag kan de som redan har köpt biljett till Rosendal Garden Party uppgradera sin biljett till att även gälla 9 juni.

LÄS OCKSÅ: Future Echoes släpper de sista akterna


ANNONCE