Nyhet

Sångaren lämnar hyllade Black Country, New Road – samma vecka som albumrelease

GAFFA.se – allt om musik

Det experimentella rockbandet Black Country, New Road släpper sitt nya album Ants From Up There den fjärde februari. Samtidigt annonserar frontmannen Isaac Wood att han lämnar bandet, skriver The Fader.

”Hej allihopa, jag har dåliga nyheter och de är att jag har känt mig ledsen och rädd. Och jag har försökt avfärda det som osanning, men det är den sortens ledsamhet och rädsla som gör det svårt att spela gitarr och sjunga på samma gång. Tillsammans har vi skrivit låtar och framfört dem, vilket tidvis har varit en fantastisk syssla, men nu händer det sig så att jag inte mår så bra, vilket innebär att jag inte längre kommer att vara en medlem i bandet”, meddelar sångaren Isaac Wood på bandets Instagram.


Han säger också att han lämnar trots sina bandmedlemmar, som är bland de sex bästa personerna han känner. Resten av bandet fortsätter förklara att det innebär att de kommer behöva ställa in sin kommande USA-turné, och ber om ursäkt för att de inte kommer kunna framföra sitt nya album.

De meddelar också att de kommer att fortsätta göra musik som Black Country, New Road även utan Isaac, och att de redan börjat jobba på ny musik.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Black Country, New Road (@blackcountrynewroad)


Black Country, New Road släppte debutalbum i februari förra året och hyllades från alla håll och kanter. Även här i Sverige har bandet fått en stor hajp med ett snittbetyg på 4,2 av 5 enligt Kritiker.se, där man även samlar betyg från tungviktare som NME och Pitchfork.

LÄS OCKSÅ: Spotify-härvan – detta har hänt


ANNONCE