Nyhet

När koreanska barn fick lära sig att sjunga punk – som en del i undervisningen

GAFFA.se – allt om musik

I BACKSPEGELN-sektionen ser vi tillbaka på några av musikhistoriens kända som okända ögonblick.

I måndags, 10 januari, kunde vi berätta att det amerikanska punkbandet Ramones andra album Leave Home firade 45 år. Bandet stod för en minimalism som exploderade som en atombomb. På debutskivan så satte folk kaffet i halsen när bandet sjöng att de vill sniffa lim, men på uppföljaren gick de ett steg längre i Carbona Not Glue.

Lim ansågs då vara för nybörjare medan att sniffa rengöringslösningsmedel är mer giftigt och för de som vet vad de håller på med. Annars får man helt enkelt ta vad som finns i närheten, som målarfärg eller insektsspray. Självklart ska det hela tas med en nypa absurd humor men med tanke på bandets ofta obscena textmässiga innehåll så väckte det uppmärksamhet 2011 när en engelsklärare i Sydkorea lärde ut engelska genom att få barnen att bland annat sjunga Ramones lite mer oskyldiga Judy Is A Punk.



Klippet blev viralt och spreds i tidningar när Peter Strutt, en då 29-årig engelskalärare, på en internationell skola i den sydkoreanska huvudstaden Seoul lärde barnen att sjunga texter med amerikanska band. Till barnens stora entusiasm.

KLASSIKERN: En minimalism som exploderar som en atombomb

ANNONCE