Nyhet

Neil Young tillkännager första konserten sedan före pandemin

"Jag saknar det väldigt mycket".

Neil Young kommer att återvända till scenen för första gången sedan 2019 för att leda en autisminsamling tillsammans med Stephen Stills. Light Up the Blues välgörenhetsshow kommer att äga rum på Greek Theatre i Los Angeles den 22 april, rapporterar Rolling Stone.

Young är en förespråkare för försiktighet mot covid-19 och vaccinutbildning och har valt att inte uppträda under hela pandemin. Han drog sig ur Farm Aid så sent som i september förra året, vid en tidpunkt då mycket av musikbranschen hade återgått till en vardag lik den innan pandemin, och hävde obligatorisk maskering och andra försiktighetsåtgärder.

"Jag tror inte att det är säkert i pandemin", sa Young då och skrev till ett fan på sin hemsida: "Jag saknar det väldigt mycket".


Familjen Stills har drivit den årliga Light Up the Blues-konserten sedan 2013 (med pauser för pandemin). Young berättar för Rolling Stone: "Vi kommer att vara där för att 'Light up the Blues' med Stephen, [hans fru] Kristen och familjen, och göra vår första show på fyra år med gamla vänner för autister runt om i världen".

Young och Stills kommer att leda konserten tillsammans, med stöd av Lukas Nelson & Promise of the Real. Fler gäster för kvällen kommer att meddelas under de kommande veckorna. Operasångerskan Amanda Anderson, rapparen Soul Shocka och andra artister inom autismspektrumet kommer att uppträda. Showen gynnar organisationen Autism Speaks.

LÄS OCKSÅ: Neil Young motiverar sitt beslut om att lämna Spotify: "Det låter som en pixlad film"


ANNONCE