Nyhet

BÄST JUST NU: Beth Gibbons solodebuterar

Beth Gibbons – Floating On A Moment

Vid den blygsamma åldern 59 år solodebuterar Beth Gibbons, som annars frontar triphopikonerna Portishead, med en låt om åldrande. Floating On A Moment är den första singeln från det kommande albumet Lives Outgrown som släpps 17 maj och det låter som en avskalad version av hennes nyss nämnda band. På ett positivt sätt, även om man gärna också hade sett en remix av Geoff Barrow och Adrian Utley i framtiden.

Den egensinniga och sorgsna rösten som introducerade sig för världen på Portisheads mästerliga debut Dummy redan 1994 är intakt nu 30 år senare. 2002 släppte hon Out Of Season i ett samarbete med Rustin Man (även känd som Paul Webb från Talk Talk) och det var det närmaste en solodebut hon kom fram tills nu. Hennes huvudsakliga grupp har inte släppt något sedan besvikelsen Third 2008 så det är en ynnest att nu få höra henne i toppform igen, denna gång på egna ben.

Hur mycket vi än försöker så kan ingen av oss undvika döden i slutändan, vilket Beth gärna påminner oss om i refrängen: "All going to nowhere / All going / Make no mistake." Se det dock inte som något hotfullt utan som en varm påminnelse om att ta vara på tiden här och nu.


ANNONCE