Nyhet

Nederländernas bidrag mest strömmat

Kan Spotify förutspå årets vinnare i Eurovision Song Contest? Enligt strömningsjättens kartläggning är Nederländerna favorittippade.

Spotify har analyserat lyssningssiffrorna för alla låtar som deltar i årets Eurovision, både internationellt och i Sverige. Enligt deras data verkar Nederländerna vara favoriten att vinna. Joosts låt Europapa har nämligen fått flest strömningar av alla bidrag den senaste månaden.

 


På andra plats globalt sett är Italiens bidrag, La Noia av Angelina Mango, medan Sverige ligger på tredjeplats.

Även i Sverige är Europapa populär, och om det egna bidraget Unforgettable av Marcus & Martinus hade fler lyssningar under april än tidigare.


 

Årets Eurovision drar igång denna vecka i Malmö, med den stora finalen som äger rum på lördag. Musiktävlingen är i år omstridd på grund av Israels medverkan och kriget i Gaza.

Flera röster han höjts för att landet ska stoppas från tävlingen, men Europeiska radio- och tv-unionen (EBU) har svarat på protesterna genom att hävda att det inte är aktuellt att utesluta Israel, eftersom tävlingen arrangeras mellan public service-bolag och inte mellan stater.


År 2022 uteslöts dock Ryssland på grund av kriget mot Ukraina, skriver TT.

LÄS OCKSÅ: Eric Saade kritiserar förbudet mot palestinska flaggor i Eurovision

ANNONCE