Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

Laleh
Fantasia, Peace & Love,
torsdag 28 juni 2012

GAFFA | Recenserad av Andreas Bäckman
Fredag 2012-06-29 12:53
Foto: Håkan Moberg
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.

Trivs bäst i rampljuset. Eller?

Laleh. Vem är du? Jag förstår inte vem du är. Vad gjorde du i Så mycket bättre? Du såg inte ut att trivas alls, förutom när du fick prata då. När blickarna riktades mot dig. Det tyckte du om. Men vem gör inte det. Det är helt mänskligt. Men vem är du, egentligen? Vill du vara folkkär och ...älskad av alla? Eller är du egentligen en enstöring som drabbats av det där som man drabbas av när man plötsligt får mycket; man vill ha mer. Du kanske också vill ha mer? Ikväll får du mer. Jättemycket mer faktiskt. Säkert 20 000 personer tittar på dig och ingen annan. Du trivs, och det med rätta. Du förtjänar det. Folk älskar ju dig för att du är så konstig, men samtidigt som folk är mest. Det gör jag också på nåt kluvet sätt. Du ser ut lite som en hybrid mellan prinsessan Leia och någon sci-fi-person som jag inte minns namnet på just nu. Med din märkliga metalliska huvudbonad och mystiska kvadratiska dräkt är du lite av ett unikum. Ett vackert otydligt sådant.

Sen byter du skepnad, blir rockigare, tar fram gitarren, spelar Invisible, en av dina stora hits. Är det den du är? Du presenterar ditt band flera gånger. Varför? Det är ju dig det handlar om. Du ber folk sjunga ditt namn. Det blir bara konstigt. Du pratar om att alla är stjärnstoft, jag vet inte. Förstår inte vad du menar med det. Sen byter du skepnad igen, till en vit helgonliknande svid och spelar ballader. Folk i publiken dansar svävande med armarna ut. Som i en scen från någon musikal från 60-talet. Det är storslaget på nåt vis, en antydan om megalomani på ett annat. Men det spelar ingen roll, du är speciell och äkta och bra i din ömsom blyga ömsom utåtagerande skrud. Jag menar det. Det räcker långt.


Följ Peace & Love 2012 Tryck på hjärtat

1 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:
0
Andreas, det kanske är hennes multipla personlighet som gör henne så spännande? Att hon inte skulle trivas?? Var vi verkligen på samma konsert?? Hon log spelningen igenom, hoppade runt som en tok ibland och levde upp i musiken. För mej har hon gått från en liten expressionistisk egendomlig och begåvad flicka med ojämn repertoar, till en av de största upplevelserna på Peace & Love. Med sitt senaste album har hon tagit ett megaskutt i karriären. Jag kan bara njuta av Lalehs värld och hoppas att hennes stjärnstoff fortsätter glittra.

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Laleh: Colors
Kr. 155,00
Köp på GAFFA Shop
Laleh: Colors (Vinyl)
Kr. 180,00
Köp på GAFFA Shop
Laleh: Jag är inte beredd att dö än (DVD)
Kr. 204,00
Köp på GAFFA Shop
Laleh: Laleh
ERBJUDANDE: 180,00 kr. 83,00
Köp på GAFFA Shop
Laleh: Me And Simon
ERBJUDANDE: 180,00 kr. 83,00
Köp på GAFFA Shop

GAFFA Live

Dark Side of the Dome Musik Av Toto & Laleh
Fredag 2016-03-18 19:00
Uppsala Domkyrka
Hitta biljett via GAFFA Live