Feivel: My Mind And The Thunder Sky

Feivel
My Mind And The Thunder Sky

Emotionellt ingjuten debut och tio sånger att förälska sig i

GAFFA

CD / Egen release
Utgivning D. -0001.11.30
Recenserad av
Tommy Juto

Kan man förälska sig i en låt? Frågan är retorisk. Såklart att man kan. Förrförra året förälskade jag mig i Where It Ends, en lågmäld växare lagd sist på en EP betitlad Walls, som när den väl gripit tag i ens innersta därpå helt och fullt vägrade släppa. Helsåld är vad jag var. Och då visste jag inte ens vem Feivel var. Här kom en för mig okänd sångerska/låtskrivare från Malmö och slog in mitt pannben.

Elin Hörberg är tillbaka med sin första fullängdare, My Mind And The Thunder Sky, där hon släpper fram känslorna hela vägen innanför det där pannbenet som nu är om möjligt ännu mer intryckt i skallbasen på mig.

Vid sidan av starkt låtskrivande låter albumet fantastiskt. Jag älskar hur vartenda närvarande instrument fyller en funktion och hur vartenda frånvarande har dito effekt genom att inte sabotera. Hur Hörberg förlitar sig på styrkan i sin egen röst och hur rösten backar upp det tilldelade förtroendet. Hur det var fullt medvetet som My Mind … släpptes på internationella kvinnodagen. Hur texterna talar direkt från hennes emotionella patos.

Nu är det inte längre bara en enskild låt jag förälskat mig i. Utan i tio till. Helsåld är vad jag fortfarande är.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA