Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Sambassadeur
European

Labrador / Border | Släpptes onsdag 24 februari 2010
GAFFA | Recenserad av Björn Schagerström
Måndag 2010-02-22 00:00
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Med European har Sambassadeur behållit samma fokus på melodier som tidigare men med större arrangemang och fler instrument.

Jag föll direkt för Sambassadeurs försiktigt glittrande pop i och med låten Ice and snow för några år sedan. Bandets enkla uttryck och tydliga fokus på melodier hittade lätt sina vägar in med hjälp av gitarrer och trummaskin. Nu, två fullängdare och ett gäng EP:s senare, inleder ett piano som säkert skulle platsa på en Bruce Springsteen-skiva Sambassadeurs nya album, European. Introt glider strax därefter över i en rakryggad singelvärdig låt understödd av stråkar och blås. Här fortsätter bandets resa med producenten Mattias Glavå, som påbörjades i och med förra skivan Migration. Man hittar samma fokus på melodier men med större arrangemang och fler instrument. Och aldrig tidigare har Sambassadeur låtit så självsäkra.

Förhoppningsvis utan att jag låter för bakåtsträvande kan jag inte helt låta bli att sakna det lite slirande från bandets tidigare inspelningar, exempelvis Daniel Permbos svajiga sång som en fin kontrast till Anna Perssons klart starkare röst. Men som sångerskan sjunger i en av albumets bästa stunder, Forward is all, "Make your changes, settle for more. Now it's forward. Forward is all". Som en programförklaring över Sambassadeurs utveckling. Och när den snygga Small parade avslutar European faller jag igen.


Följ Sambassadeur Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.