Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

The Fall
Your future our clutter

Domino records | Släpptes måndag 26 april 2010
GAFFA | Recenserad av Mathias Skeppstedt
Lördag 2010-04-24 00:00
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Antingen älskar man The Fall eller så fattar man ingenting, det finns inget mellanting. Jag älskar The Fall. Men tyvärr betyder det oftast att man ger sig ut på en ofrivillig berg och dalbana då det finns få band på den här planeten som är ojämnare och mer oförutsägbara än Mark E. Smith och hans tillfälliga musiker. Senaste plattan är inget undantag, men det betyder inte mycket för Your Future Our Clutter är det starkaste bandet släppt sen Real New Fall LP från 2004. Borta är den frijazziga slappheten från de två senaste plattorna och tillbaka är basen och trycket. Bury parts 1 + 3 börjar i ett badkar, eller rättare sagt det låter som att den spelats in i ett badkar, och går sen över i en av plattans starkaste nummer, en dundrade new wave hit.

Det verkar som att mister Smiths vana att sparka bandet efter i stort sett varje platta har för en gång skull lyckats då bandet är det mest intressanta och tajta på länge. Det finns en ordentligt gitarrist igen, basen har ännu en gång fått den framträdande roll den ska ha i The Fall, och Mark verkar mer fokuserad än på länge.


Följ The Fall Tryck på hjärtat

The Fall: Sub-Lingual Tablet
2015-05-15 (recension)
The Fall: The Remainderer EP
2014-01-16 (recension)
The Fall: Re-Mit
2013-05-13 (recension)
4 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:
0
Eftersom det här för ovanlighetens skull är en Fall-skiva som spelats in med i princip samma band som den föregående, ävenledes utmärkta Imperial Wax Solvent, så skulle jag nog snarare dra slutsatsen att det var en bra idé att INTE sparka bandet efter förra skivan.

I övrigt håller jag med om vad som står i recensionen. Tilläggas kan att skivan växer för varje lyssning, jag tyckte den var lite sådär när jag hörde den första gången; och vinylversionen har två bonuslåtar som faktiskt är väl värda att låna öronen åt.
0
Du har givetvis helt rätt, det är samma band på två skivor i rad. Mitt fel.

Tycker också att den växer mer och mer. Men väntar fortfarande på den helgjutna skivan.
0
De versioner av låtar från skivan som tidigare släppts på singlar antydde för övrigt något i stil med Imperial Wax Solvent, fast inte lika bra, tyckte jag. Men till fullängdaren hände något - låtarna blev längre, produktionen klarare, och det som i förstone lät som simpla treackordslåtar utdragna till alldeles för långa händelselösa stycken har efter upprepat lyssnande blivit till kraut-epos där det händer saker hela tiden. Nog den mest krautiga Fall-skivan på... ganska länge. "Krautabilly" skrev nån nånstans, och det är rätt träffande.

(I min musikvärld är förresten både The Unutterable och The Real New Fall LP helgjutna. Mini-LPn Slates också. Kanske även Grotesque och This Nation's Saving Grace.)
0
The Unutterable har ett par riktiga kanonlåtar men håller inte hela vägen. The New Real är däremot så nära helgjuten jag nånsin tror dom kommer att komma. Slates är kanon också, det är förresten Steve Albinis favorit-platta med The Fall.

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Darkness Falls: Alive In Us
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
Darkness Falls: Dance and Cry (Vinyl)
Kr. 180,00
Köp på GAFFA Shop
Fall Out Boy: * * * * - Live In Phoenix
Kr. 180,00
Köp på GAFFA Shop
Fall Out Boy: American Beauty / American Psycho
Kr. 155,00
Köp på GAFFA Shop
Fall Out Boy: American Beauty / American Psycho (Vinyl)
Kr. 204,00
Köp på GAFFA Shop