Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Eminem
Recovery

Universal Music | Släpptes fredag 18 juni 2010
GAFFA | Recenserad av Ametist Azordegan
Onsdag 2010-06-16 00:00
GAFFA
1 stjärnor1 stjärnor1 stjärnor1 stjärnor1 stjärnor1 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify    GAFFA Shop

Det verkar inte bli någon comeback för Eminem det här decenniet.

Recovery följer 2009-års besvikelse Releapse där Eminem någonstans emellan pruttljud och rapningar blev förvandlad till en karikatyr och ingav karnevalkänsla över spartanska gunglösa beats.

I återhämtandet får vi en ännu större besvikelse. Om Relapse åtminstone var en sammanhängande platta med ett genomgående sound är denna bara spretig. Om Relapse ingav en känsla av skaparlust är denna bara trött och halvhjärtad med beats som är "lite av allt", lite synthar, lite rock, lite trummor, lite sång, men lösa i kanterna och utan att hålla ihop. Om Eminem i förra albumet imponerade med sina rhymes och fortfarande hade något att säga även om det var upprepningar av gammalt homohat, kändishat och kvinnohat i sann Slim Shady-anda, innehåller denna bara en näve tomma oengagerade rim och temalösa låtar.

Eminem går på ånga och bottenskrap av det han brukade vara. Kvinnor ska strypas och sparkas i skrevet om de lämnar honom, han vill knulla för det är det stjärnor gör, och hela världen kan dra åt skogen. Albumets enda agenda är dock att försöka placera Eminem på mainstreamfåran. Rapmonstret sjunger på refrängerna, albumet gästas av Rihanna, Lil´Wayne och Pink, och det samplas fantasilöst från mainstreamhits som Haddaways Dont Hurt Me och Black Sabbaths Changes. Det är som att Eminem och alla runtom honom gett upp.

Eminem måste börja om från början efter det här godtyckliga och planlösa bottennappet. Han må ha kommit till slutsteget i tolvstegsprogrammet, men därefter återstår att rekonstruera en egen ny identitet.


Följ Eminem Tryck på hjärtat

Eminem på 40 olika sätt
2015-04-21 (nyhet)
2 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:
0
Man kan ju fråga sig om Ametist ens har lyssnat på albumet. Värdelös recension.
0
Snackar du ens om Recovery? Att ens jämföra Eminem i relaps och recovery och sen att säga att relaps är bättre är fanimej efterblivet!(ursäkta språket). Eminems dialekt är hemsk på relaps han låter ju som någon stand-up komiker som vill starta en rap karriär men inte vet hur man gjör något annat än att fjanta sig. Texterna är överlag väldigt dåliga och även om de var bra så förstörde dialekten allt. Jag skulle serriöst kunna göra bättre. Detta är nivån på relaps.

Recovery är däremot ett 9/10 album alla låtar har bra beats och bra texter. Han rappar som han alltid gjort. Man skulle nästan kunna säga att recovery är The eminemshow 2.

Jag kan inte tänka mig att du ens någon gång har gillat så som din recension ser ut och att då låta dig göra en recension är då lite dumt. Det är som att ge mig ett uppdrag på att göra en recension på Elvis bästa skiva den skulle få 1/10 för jag gillar inte stilen men jag gör inte det för jag vet att folk skulle tycka att jag var efterbliven. Mitt tips är att hålla dig till den genren du gillar och skita i de andra.

PS. Välkommen tillbaka EM!!!!

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Eminem: 8 Mile (2xVinyl)
Kr. 276,00
Köp på GAFFA Shop
Eminem: Anger Management Tour (DVD)
Kr. 216,00
Köp på GAFFA Shop
Eminem: Arrested T-shirt
Kr. 216,00
Köp på GAFFA Shop
Eminem: Bad Meets Evil T-shirt
Kr. 216,00
Köp på GAFFA Shop
Eminem: Detroit Finger T-shirt
Kr. 216,00
Köp på GAFFA Shop