Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

The Hives
Peace & Love, Borlänge,
fredag 2 juli 2010

GAFFA | Recenserad av Tomas Lundström
Lördag 2010-07-03 11:50
Foto: Johannes Giotas
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.

Ett Randy-förstärkt The Hives infriade alla förväntningar.

Som förväntat svarade The Hives för en strålande hitkavalkad på Peace & Love i Borlänge. Allt annat hade varit en förvåning och bandet missade inte det öppna målet.

Det kanske låter som om man närapå tar det för givet vid det här laget, men det ska inte förringa Fagerstasönernas insats. De sliter onekligen och de gör det med den äran.

För egen del var det tredje gången den här sommaren jag såg bandet och jag måste säga att det var den bästa spelningen hittills. Möjligen berodde känslan av att de fick fokusera lite extra på grund av att Nicholaus Arson saknades på grund av sjukdom och att Johan "Wolverine" Brändström från Randy hade fått hoppa in med kort varsel. Eller så behöver även ett rutinerat band som The Hives bli varma i kläderna.

Låtlistan bjöd inte på några som helst överraskningar om man har sett bandet tidigare i sommar; de avverkade alla hitsen, en cover på Zero Boys "Civilisation's Dying" och fyllde på den nya låten "Patroling Days", som ståtar med den bästa refrängen The Hives någonsin har knåpat ihop banne mig.

Att kunna förvänta sig en rockshow som den The Hives står för och få de förväntningarna infriade gång på gång är en ynnest minst sagt.


Följ Peace & Love 2010 Tryck på hjärtat

1 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:
0
Maken till ett band som kört fast i sin grej har sällan skådats (sedan Danko Jones nån timme innan dvs), allt går på repeat och här har vi ett band som stadigt blivit sämre med varje skiva de sålt.

Vad som en gång var ett hungrigt band som skrev bra låtar har blivit en trött kopia på sigsjälva och glömt bort allt vad låtskrivande heter.

Skärpning, senaste skivan var kass och nya låten de körde ett skämt jämfört med tidigare verk.

Lägg ner!

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Grand Archives: The Grand Archives
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
Grand Archives: The Grand Archives (Vinyl)
Kr. 180,00
Köp på GAFFA Shop
Hives, The: Barely Legal
Kr. 107,00
Köp på GAFFA Shop
Hives, The: Black & White Album
Kr. 83,00
Köp på GAFFA Shop
Hives, The: Lex Hives
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop