The Hives: Peace & Love, Borlänge

The Hives, Peace & Love, Borlänge

The Hives: Peace & Love, Borlänge

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Som förväntat svarade The Hives för en strålande hitkavalkad på Peace & Love i Borlänge. Allt annat hade varit en förvåning och bandet missade inte det öppna målet.

Det kanske låter som om man närapå tar det för givet vid det här laget, men det ska inte förringa Fagerstasönernas insats. De sliter onekligen och de gör det med den äran.

För egen del var det tredje gången den här sommaren jag såg bandet och jag måste säga att det var den bästa spelningen hittills. Möjligen berodde känslan av att de fick fokusera lite extra på grund av att Nicholaus Arson saknades på grund av sjukdom och att Johan "Wolverine" Brändström från Randy hade fått hoppa in med kort varsel. Eller så behöver även ett rutinerat band som The Hives bli varma i kläderna.

Låtlistan bjöd inte på några som helst överraskningar om man har sett bandet tidigare i sommar; de avverkade alla hitsen, en cover på Zero Boys "Civilisation's Dying" och fyllde på den nya låten "Patroling Days", som ståtar med den bästa refrängen The Hives någonsin har knåpat ihop banne mig.

Att kunna förvänta sig en rockshow som den The Hives står för och få de förväntningarna infriade gång på gång är en ynnest minst sagt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA