Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

Den Svenska Björnstammen
Orion, Arvikafestivalen,
lördag 17 juli 2010

GAFFA | Recenserad av Daniel Horn och Daniel Horn
Söndag 2010-07-18 13:12
Foto: Lisa Kronander
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.

Som brunstiga björnar på grönbete.

I en lokal som vägrar att andas har Den Svenska Björnstammen samlat sin församling av festglada, bitpop-tokiga, lallsuktande, likasinnade, vardagsföraktande och ungdomliga klick. Ambjörn och hans vitklädda vänner är uppe på scenen som kalvar är på sitt grönbete eller som brunstiga björnar – minst sagt övertända. Man får intrycket av att scengolvet är en enda stor studsmatta.

"Vad ska man göra när man får håll?", flåsar en av dem samtidigt som tekniken strular en gång för mycket och partyt kommer av sig. Men ingen lämnar lokalen. Folk väntar, iakttar och lyssnar på mellansnack som skiftar mellan genomtänkt pepptalk och nervös utfyllnad. De väntar för de är sålda på Björnstammens tackling av electro – en slags buskisvariant, post-Basshunter som onanerar ut kåta och lustfyllda anekdoter blandat med hyllningar till mor. Simpla, banala textrader skiftar plats med klichérensade meningar. Och autotunern är på ett konstant on-läge.

Det här kommer aldrig bli rumsrent, aldrig släppas in i de fina korridorerna men Den Svenska Björnstammen går vid sidan av allt sådant. De barrikaderar istället ladan bredvid och bjuder in sina likasinnande för dansant samkväm.


Följ Den Svenska Björnstammen Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.