Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

Wild Nothing
Debaser Slussen,
torsdag 12 augusti 2010

GAFFA | Recenserad av Kajsa Dragstedt
Fredag 2010-08-13 11:14
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.

En skörhet som inte riktigt når fram

Jack Tatum ser minst sagt bräcklig ut där han står på Debasers scen, täckt av blått strålkastarljus. Med sig den här kvällen har han tre lika ljusskygga varelser som kompband. Wild Nothings sköra shoegaze indiepop ackompanjerar bandets scenframtoning väl. Tatum, med uppdragna axlar och artiga "thank you" mellan varje låt bidrar till en känsla av att de här killarna egentligen helst skulle vilja sitta hemma på sina föräldrars veranda i Virginia med musik strömmandes ur högtalarna i pojkrummet.

Men nu är de här, och genomför en intim spelning inför ett glest befolkat Debaser. Även om spelningen känns lite oinspirerad och trött så rycker kvällens akt upp sig emellanåt och stämningen blir intensiv. Under "Chinatown" och "The witching hour" händer det saker både på scenen och i publiken.

Förvandlingen från drömskt enmansprojekt i en studio till liveband är intressant att bevittna. Även om det här bandet inte ännu verkar helt avslappnade i sina roller så är det ett band värt att se. För mellan artighetsfraser (efter varje låt) och stämning av gitarren (innan varannan låt) levererar Tatum och hans vänner med lågmäld elegans några av de finaste popsångerna vi hört under 2010.


Följ Wild Nothing Tryck på hjärtat

Wild Nothing: Pustervik, Göteborg
2012-11-09 (recension)
Wild Nothing: Nocturne
2012-08-25 (recension)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.