Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Sparzanza
Folie à Cinq

Universal Sweden / Spinefarm | Släpptes måndag 7 februari 2011
GAFFA | Recenserad av Bella Hansson
Lördag 2011-02-05 00:00
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP

Metal som närmar sig Melodifestivalens breddgrader.

Folie à Cinq är namnet på en psykotisk störning då fem personer delar samma vanföreställning. Gissa om Sparzanza har fem medlemmar? Gissa om den titeln verkar lite pretentiös?

Som tur är låter Sparzanza inte alls så pretto som omslaget och namnet på skivan verkar vara. Det är klassisk svensk metal som passar perfekt på festivaler som Sweden Rock Festival, och sångaren Fredrik Weileby har en stämma som smälter och ramar in riktigt bra till soundet.

Det är förvånande melodiöst och dynamiskt, nästan så melodiöst att jag börjar tänka på rockband som ställt upp i Melodifestivalen. Då tänker jag främst på Hell Is Mine, som skulle kunna bli en andrasingel. Refrängen fastnar i minnet.

Rickard Löfgren har återigen producerat, vilket kan förklara tidigare nämnda mello-doftande låt. Han har skrivit låtar åt popartister och har sålt guld flera gånger. Kanske är det dags för andra metalband att göra som Sparzanza. Anlita en producent som kan tuggummipop, och få fler och svängigare hits. Om det nu är det man vill.


Följ Sparzanza Tryck på hjärtat

Sparzanza: Circle
2014-03-26 (recension)
Och vinnaren är …
2013-12-20 (nyhet)
Sångarna sätts på prov
2013-12-11 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.