Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

September
Love CPR (Catchy Tunes/SME)

Catchy Tunes/SME | Släpptes måndag 14 februari 2011
GAFFA | Recenserad av Ametist Azordegan
Lördag 2011-02-12 00:00
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP

Anspråkslöst och okomplicerad klubbmusik

Detta är det fjärde albumet från den svenska 26-åringen som med tidigare album haft placeringar på både Billboardlistan och Englandslistan. September, som var lite av en doldis här hemma i Sverige, kan numera räknas som en av våra största musikexporter.

Albumet Love CPR ger oss en ledtråd om varför. September ägnar sig komplexfritt åt hitmakande och albumet andas stor målmedvetenhet. Strategin är att leverera okomplicerad klubbmusik, radiohits och musik för dig i puberteten. September själv andas beslutsamhet och självförtroende via det sätt hon lägger ner ansträngningar på sången. Hon gör det svårt för sig, utmanar sin sångstil och skruvar till den i varje låt. Hon är imponerande tonsäker, och kombinationen av hennes tunna, svala röst och opretentiösa låttexter om kärlek maskerar ambitionerna och gör att helheten upplevs som anspråkslöst och lättsmält. Resultatet blir med all sannolikhet en succé hos massan även denna gång.

Dock innehåller den 19-spåriga Love CPR lite väl många spår för ett album vilket tyvärr innebär en hel del likartade låtar.


Följ September Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.