Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Jenny Wilson
Blazing

Gold Medal Recordings / Playground | Släpptes onsdag 6 april 2011
GAFFA | Recenserad av Björn Schagerström
Måndag 2011-04-04 00:00
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    GAFFA Shop

Nyinspelningar som trots tajt sväng inte når ända fram.

Sammanstrålningen av Jenny Wilson och Tensta Gospel Choir var ett verkligt lyckokast. Förra årets bästa spelning var när de stod på Lorensbergsteaterns scen och verkligen boostade låtarna med energi. Jenny Wilson hade 2009 gett ut sitt fantastiska album Hardships och har berättat hur spelningarna med gospelgruppen gav låtarna nytt liv, ett annat flow. Man kan förstå att hon ville dokumentera samarbetet.

Så här kommer då Blazing, en dubbelgiv till hälften bestående av studioinspelningar tillsammans med Tensta Gospel Choir och på den andra sidan en rad suggestiva spår som visserligen härrör från låtar från Hardships men som byggts om till något helt nytt tillsammans med Skull Defekts-medlemmen Daniel Fagerström, ursprungligen för en dansföreställning samt en handfull remixer.

Den första skivan fungerar framförallt som en påminnelse om vilken extraordinär låtskrivare Jenny Wilson är. Det svänger fint men samtidigt känns det ganska underligt att lyssna på nyinspelningar av musik som jag spelat så mycket i sin ursprungliga och närmast fulländade version. Det blir liksom lite överflödigt. Jag hade nog föredragit en live-DVD för en mer flerdimensionell upplevelse, eller helt nytt material förstås.

Den större delen av skiva två är monoton och mörk, där Woodcuts, omarbetningen av The Wooden Chair, sticker ut. Blazing lämnar mig ganska rastlös, får mig snarare att längta till framtida Jenny Wilson-släpp efter detta och hoppas att Tensta Gospel Choir är kvar på resan då.


Följ Jenny Wilson Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Wilson, Jenny: Demand The Impossible!
Kr. 119,00
Köp på GAFFA Shop
Wilson, Jenny: Demand The Impossible! (Vinyl)
Kr. 180,00
Köp på GAFFA Shop
Wilson, Jenny: Hardships!
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
Wilson, Jenny: Love & Youth
ERBJUDANDE: 167,00 kr. 119,00
Köp på GAFFA Shop