Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

The Hives
Way Out West, Flamingo,
fredag 12 augusti 2011

GAFFA | Recenserad av Fredrik Van Der Lee
Fredag 2011-08-12 19:45
Foto: Tove Andersen Tormod
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.

Bekvämt, välbekant, som vanligt, inga nyheter. Och The Hives fortsätter att vara ... The Hives – ett av Sveriges mest pålitliga liveband.

"Way Out West tänkte i lite nya banor. De hade lite nya idéer i år", gapar den konstant oefterhärmlige Pelle Almqvist. Ironin är lite skrämmande. Pelle ramlar iväg i ett resonemang om hur de – naturligtvis – är störst, bäst och vackrast och festivalens självklara dragplåster, snarare än Prince. Men ironin att en av de säkraste, tryggaste och – i ärlighetens namn – tröttaste bokningarna pratar om nytänk, är roande.

Missförstå mig rätt. The Hives är The Hives. De är naturligtvis ett av Sveriges bästa liveband. Ett band som alltid levererar, alltid står, skuttar, hoppar, svettas och bryter arm med sin publik. Men mitt i sitt konstanta råös, så är de ju faktiskt rörande gulliga. Man vet vad man får. Det finns inga överraskningar, inget nytt, inget oväntat.

Hårt jobb ska premieras, och i vanlig ordning får Hives betalt av sin publik. Det klappas med, tjoas och hurras i eftermiddagssolen. Tryggt, säkert, självklart … precis som vanligt. Precis som varenda gång jag någonsin sett Hives. Same old story.

Man ska inte ändra på ett vinnande koncept och The Hives har nu slagit världsrekord i att inte flytta sig en millimeter från grundkonceptet. Alltså är det "Main Offender", "Walk Idiot, Walk" och "Hate to Say I Told You So" som svänger mest, som får det där extra euforiska gensvaret. Resten går på rutin. Roande rutin.

Det är naturligtvis omöjligt att använda ord som "trött" och "fantasilöst" när det hela uppenbart fungerar så oerhört bra. Men "ospännande" sammanfattar ändå det hela lite för väl för att det ska kännas sådär riktigt, riktigt bra.


Följ Way Out West 2011 Tryck på hjärtat

Way Out West prisas
2011-10-31 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Grand Archives: The Grand Archives
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
Grand Archives: The Grand Archives (Vinyl)
Kr. 180,00
Köp på GAFFA Shop
Hives, The: Barely Legal
Kr. 107,00
Köp på GAFFA Shop
Hives, The: Black & White Album
Kr. 83,00
Köp på GAFFA Shop
Hives, The: Lex Hives
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop