Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Lars Bygdén
Songs I Wrote

Massproduktion | Släpptes fredag 16 september 2011
GAFFA | Recenserad av Mathilda Dahlgren
Onsdag 2011-09-14 08:00
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Lars Bygdén tillhör de vanligaste växterna i Americana-skogen.

Lars Bygdén startade bandet Thousand Dollar Playboys i mitten av 90-talet, men har på 2000-talet satsat på solokarriär. Han är en sådan där artist jag önskar att jag kunde ösa rosor över – goda avsikter, en okej röst och skapar sin musik av en äkta anledning. Texterna är genomtänkta och ärliga, men tyvärr blir musiken för ordinär. Skivan är en samling och dessutom dubbel, vilket blir för långdraget, för lite omväxling.

Cd 2 består mestadels av covers, bland annat Iggy Pop- och Beatles-klassiker, som inte tillför särskilt många nya färger till den aura låtarna redan bär som original. Missvisande att han döpt sitt album till Songs I Wrote. Finast är de sånger där Ane Brun och Nina Persson dyker upp och får Bygdéns röst att träffas av kvinnliga gnistor, som tänder lite av den eld som finns där bakom den relativt tama ytan.

Aningen mer tryck blir det när han då och då lutar åt rockhållet, men "Americana-skogen" växer igen allt mer och tyvärr tillhör Bygdén mer de vanligaste växterna än de fridlysta.


Följ Lars Bygden Tryck på hjärtat

Lars Bygden: LB
2012-09-24 (recension)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.