Caligola: Back to Earth

Caligola
Back to Earth

Caligola: Back to Earth

GAFFA

CD / Music De La Santa
Utgivning D. 2012.03.21
Recenserad av
Kristofer Elofsson

Vad har Caligola som andra band inte har? Två intressanta frontmän i Björn Dixgård och Gustaf Norén vars långa karriärer i Mando Diao utvecklat ett par övertygande vokalister. Caligola har dessutom två spännande producenter och beats-makare i bröderna Salla och Masse Salazar.

Vad är Caligola som andra band inte är? De är ett knytkalas av idéer som berikas av bland andra Agnes och LaGaylia Frazier, av Paul van Dyk och "Ruskträsk", av Hansson & Karlsson.

En kvalificerad gissning är att fröet till denna konstellation såddes vid inspelningarna av Mando Diao-albumet Give Me Fire som The Salazar Brothers producerade. Steget från Gloria och Dance with Somebody till Down by the Riverside och Raise Your Head är inte långt.

Back to Earth är svulstig, flottig och spretig. Allt material hänger inte riktigt samman men det är hela poängen. Enligt manifestet är Caligola kreativ demokrati utan begränsningar. Mando Diao-fansen lär hitta nya favoritlåtar även i det konstnärliga uttryck som råder här, och The Salazar Brothers lär tilldelas fler producentuppdrag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA