Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Reptar
Body Faucet

Lucky Numbers / Universal Music | Släpptes måndag 2 juli 2012
GAFFA | Recenserad av Daniel Andersson
Söndag 2012-07-01 08:00
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Gräver i den västafrikanska låtskatten.

I den tecknade barnserien Rugrats möter huvudkaraktärerna med jämna mellanrum den gröna Godzilla-liknande Reptar – en figur med många ansikten. Han kan vara både skurk och hjälte. Att Athens-bandet med samma namn intar en lekfull musikalisk inställning kommer med tanke på bandets inspirationskälla som en föga överraskning; kvartetten har lite gemensamt med hemstadens stolthet R.E.M. Gruppen har snarare sneglat åt highlife-imitatörer såsom Vampire Weekend, Talking Heads och Paul Simon, men med en mer electropopstudsande inramning.

Singeln Sebastian är publikfriande, som med sitt upprepande av "ohs" vill vara en del av sommarens festligheter. Detsamma gäller Please Don't Kill Me, vars afropopkänsla lockar till bekymmersfritt dansande. Dessa låtar delar utrymme med mer traditionell amerikansk slentrianpop utan udd, och för att förstnämnda spår ska ha en livslängd längre än en dagslända, hade jag önskat en mer vågad tolkning av den västafrikanska låtskatten. Nu infinner sig istället en känsla av upprepning.

Bandets debut Body Faucet ger ändå ett habilt och lekfullt intryck, men utan att presentera ett alltigenom vinnande koncept. För vänner av glad sommarpop med allvarliga undertoner finns dock en hel del att hämta och det råder inga tvivel om att gruppen har ett musikaliskt existensberättigande. I nuläget finns dock intressantare band.

 


0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.